Лош дъх (халитоза)

Усещате лош дъх? Обадете ни се и ние ще ви помогнем да открием причината и вашия лек.

Какво причинява лош дъх?

ВСЕКИ се плаши от лош дъх! Почти нищо не е толкова смущаващо в социални ситуации, всъщност това е третата най-често срещана причина хората да посещават зъболекаря! (1-во е гниене, 2-ро е заболяване на венците.)

Добрата новина е, че Лазерен дентален кабинет Д-р Думанов може да ви помогне да контролирате лошия дъх ЗА ДОБРО! Често ли си задавате въпроса: „Чудя се дали дъхът ми е лош?“ Или „Защо устата ми е толкова лоша на сутринта?“ Това е много често и отговорът е доста прост.

Разбира се, лошият дъх може да бъде причинен от нещо, което сте яли, като чесън или лук. Това обикновено е временно поради последното ви хранене. Обсъждаме повече за хронична ситуация с лош дъх, при която изглежда, че независимо от това, което правите, все още имате лош дъх.

Бактериите често причиняват лош дъх

Тъй като бактериите могат да се размножават в устата ви, те отделят странични продукти от неприятни киселини и мастни киселини. Езикът има голяма повърхност, която може да приюти повечето бактерии, които причиняват лош дъх, всъщност около 75%. Езикът произвежда кератин за подпомагане на козината и защита. Когато този кератинов слой се натрупва, той позволява на околната среда да се натрупват бактерии и мъртви клетки.

РЕШЕНИЕ: Скреперът на езика може да помогне за управлението на количеството кератин, което е позволено да се натрупа върху езика. В допълнение, мийте езика си всеки ден. Лесно!

Пародонтална болест и лош дъх

При наличие на заболяване на венците е почти гарантирано, че ще имате някаква степен на лош дъх. Аеробните и анаеробни бактерии, причиняващи заболявания на венците, които се разпространяват под линията на венците, секретират онова, което се нарича Летливи Сребърни Съединения (VSC). Всеки произвежда VCS, тъй като ничия уста не е без наличието на бактерии. И все пак, за да бъдете без лош дъх, нивата трябва да бъдат неоткриваеми за човешкия нос.

Случвало ли ви се е да забележите, че когато нишите, можете да получите неприятен вкус в устата си след? Това е така, защото сте изхвърлили някои от тези бактерии и VSC.

РЕШЕНИЕ: Отървете се от наличието на заболяване на венците в устата. Ние можем да помогнем за диагностицирането на този проблем за вас в Лазерен дентален кабинет Д-р Думанов.

Ако лошият дъх ви притеснява, моля, позволете ни да помогнем. Често пъти хората дори не искат да търсят помощ, защото това може да бъде толкова неудобно. Няма абсолютно нищо, от което да се смущаваме. В действителност, ако имате бактерии, които причиняват лош дъх, вашето здраве също може да бъде застрашено.